ua en ru

Сенатори Маккейн і Грем підтримають призначення Тіллерсона держсекретарем

Сенатори Маккейн і Грем підтримають призначення Тіллерсона держсекретарем Фото: Джон Маккейн і Ліндсі Грем проголосують за призначення Рекса Тіллерсона держсекретарем

Сенатори вирішили підтримати кандидатуру Тіллерсона, незважаючи на побоювання щодо його стосунків з Росією

Американські сенатори Джон Маккейн і Ліндсі Грем вирішили підтримати кандидата на посаду держсекретаря США Рекса Тіллерсона під час голосування за його кандидатуру в Сенаті. Про це Маккейн повідомив в інтерв'ю ABC News.

Зі слів Маккейна, він прийняв таке рішення, незважаючи на попередні побоювання з приводу відносин Тіллерсона з Росією, після численних розмов з кандидатом на посаду держсекретаря.

"Я буду голосувати на підтримку його кандидатури, у мене було безліч розмов з ним, моя стурбованість були пов'язана з нашими відносинами з Росією і його минулими стосунками з РФ", - сказав Маккейн.

Як повідомляє телеканал, сенатор Маккейн і його колега-республіканець сенатор Грем випустили спільну заяву на підтримку призначення Тіллерсона.

"Після ретельного розгляду і довгих обговорень з Тиллерсоном, ми вирішили підтримати його кандидатуру на посаду державного секретарем. Незважаючи на те, що у нас досі є сумніви з приводу його відносин з російським урядом і президентом Володимиром Путіним у минулому, ми вважаємо, що пан Тіллерсон може бути ефективним захисником інтересів США", - йдеться в заяві.

Водночас ще один відомий сенатор-республіканець Марко Рубіо досі не вирішив, чи варто голосувати за Тіллерсона.

Нагадаємо, виступаючи в Сенаті, кандидат на пост держсекретаря США Рекс Тіллерсон заявив, що анексія Криму Російською Федерацією потребувала гідної відповіді США.