ua en ru

Сенатори готують імпічмент Трампу

Сенатори готують імпічмент Трампу Фото: Трампу готують імпічмент (flickr.com/whitehouse)

З такою ініціативою виступає сенатор від Демократичної партії

Сенатор від Демократичної партії палати представників США Ел Грін має намір ініціювати офіційну спробу імпічменту президента США Дональда Трампа. Про це повідомляє видання The Hill.

Як повідомляється, сенатор від штату Техас готує письмову заявку з пропозицією імпічменту, яка є за процедурою першим офіційним кроком до імпічменту.

Проте, відзначає видання, заявка Гріна має мало шансів на підтримку в палаті представників, яка контролюється республіканцями. У той же час, така ініціатива говорить про наростання занепокоєння багатьох сенаторів-демократів стосовно президента.

Критика Гріна на адресу глави держави в основному акцентована на звільненні Джеймса Комі, колишнього директора ФБР, який вів розслідування щодо взаємовідносин комнади Трампа на виборах президента з посольством Росії у 2016 році. Комі також розслідував можливе втручання РФ у виборчий процес.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп не буде вимагати конфіденційності його бесід, а також не стане блокувати виступ колишнього директора ФБР Джеймса Комі перед комітетом Сенату з розвідки.