ua en ru

Сенатор США пропонує виділити 60 млн дол. для військової допомоги Україні

Сенатор США пропонує виділити 60 млн дол. для військової допомоги Україні Фото: сенатор Роб Портман

Також американський політик запропонував підготувати доповідь про тактику військових РФ бойовиків на Донбасі

Американський сенатор від штату Огайо Роб Портман пропонує закласти у військовий бюджет США 60 млн дол. для військової допомоги Україні. Відповідні пропозиції про поправки до бюджету Портман вніс в сенат, передає прес-служба політика.

"Перша поправка дозволяє фондам надати ряд технічної допомоги, якої потребують українці для самозахисту, у тому числі розвідувальні комплекси, противоартиллерийские радари, летальна озброєння для захисту, безпілотники, надійні засоби зв'язку, навчання веденню бою, планування та підтримки технічного оснащення. Поправка вимагає, щоб, принаймні, 60 млн дол. були використані на саму важливу допомога, якої потребують українці і яку вони просили: розвідувальні комплекси, оборонна летальна озброєння і противоартиллерийские радари", - йдеться в повідомленні прес-служби сенатора.

Друга поправка, запропонована американським сенатором, передбачає розробку США і НАТО доповіді про "тактиці, методах і процедурах, які використовує Росія і сепаратисти".

Нагадаємо, раніше повідомлялосся, що Президент США Барак Обама не хоче підписувати законопроект про військові витрати на 2016 р., який підготовлений в Сенаті і передбачає виділення на військову допомогу Україні 300 млн дол.