ua en ru

У Сенаті США виступають за введення санкцій проти фігурантів "кремлівського списку"

У Сенаті США виступають за введення санкцій проти фігурантів "кремлівського списку" Фото: Сенат США (tweeter.com/UKRintheUSA)

Сенатори-демократи підготували резолюцію з вимогою ввести нові санкції проти РФ

Група членів Сенату США, яка представляє Демократичну партію, підготувала проект резолюції з вимогою запровадження санкцій проти фігурантів так званого "кремлівського списку", передає Politico.

Повідомляється, що резолюцію підготували впливові сенатори Бен Кардін, Шеррод Браун і Роберт Менендес у відповідь на відмову адміністрації президента США Дональда Трампа ввести нові санкції проти Росії відповідно до прийнятого влітку 2017 року закону.

У тексті резолюції Росію звинуватили в підриві демократичних процесів в Україні, за підтримки уряду Сирії, а також у спробах втручання у внутрішню політику США і країн Європи. Сенатори пропонують розширити санкції проти Росії з урахуванням інформації, яка міститься в "кремлівській доповіді".

Відзначимо, за підсумками минулих виборів демократи в обох палатах Конгресу знаходяться в меншості і, відповідно, резолюція такого типу не є обов'язковою для виконання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінфін США розширив "кремлівську доповідь" представниками окремих районів Донецької та Луганської областей України.