ua en ru

У Сенаті вважають, що США мають брати участь у переговорах щодо України

У Сенаті вважають, що США мають брати участь у переговорах щодо України Фото: колишній представник Пентагону Майкл Карпентер

Колишній представник Пентагону переконаний, що США більше не повинні передавати повноваження Німеччині і Франції

Колишній представник Пентагону Майкл Карпентер вважає, що США мають брати безпосередню участь у допомозі пошуку вирішення конфлікту в Україні та посилити військову допомогу Києву. Про це він заявив 29 березня під час слухань в одному з підкомітетів Сенату, передає "Радіо Свобода".

"Ми маємо розширити наші програми військових тренінгів і надати Україні необхідну оборонну зброю. На дипломатичному рівні США мусять зупинити передання повноважень Німеччині і Франції і брати безпосередню участь у допомозі пошуку дорожньої карти для імплементації мінських угод", - заявив Карпентер.

Він також зазначив, що у цій дорожній карті повинна бути визначена дата, до якої домовленості мають бути виконані, а також наслідки за їх невиконання до цього строку.

"Для посилення важелів тиску США повинні в односторонньому порядку посилити фінансові санкції, якщо Росія не дотримуватиметься цих критеріїв", – наголосив Карпентер.

Зараз "нормандський формат" складається з високопосадовців з Німеччини, Росії, України і Франції.

Нагадаємо, головнокомандувач Північноатлантичного альянсу в Європі генерал Кертіс Скапарротті заявив про необхідність посилити війська для стримування агресії Росії в Європі.