ua en ru

Сенат США затвердив проект податкової реформи

Сенат США затвердив проект податкової реформи Фото: Сенат США (tweeter.com/UKRintheUSA)

Затверджений Сенатом законопроект вважають "найбільшим переглядом податків в США з 1980-х років"

Сенат конгресу Сполучених Штатів Америки (США) схвалив підготовлений республіканцями проект про податкову реформу. За прийняття реформи проголосував 51 сенатор, 49 - проти, передає Reuters.

Повідомляється, що затверджений Сенатом законопроект вважають "найбільшим переглядом податків в США з 1980-х років". Так, податок на прибуток американських корпорацій з 35% повинен бути знижений до 20%. На думку республіканців, це дозволить підвищити конкурентоспроможність економіки США і повернути з-за кордону дохід американських компаній на "трильйони доларів".

Також в документі містяться зміни в оподаткуванні фізичних осіб - замість діючої шкали з семи категорій прогресивного прибуткового податку запропоновані всього три - 12%, 25% і 35%.

Також на наступному тижні почнуться переговори між Сенатом і Палатою представників, які вже затвердили власний податковий законопроект.

Президент США Дональд Трамп вимагає, щоб це відбулося до кінця року, щоб підписати податкову реформу.

Нагадаємо, комітет з бюджету Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки виніс у четвер, 2 листопада, на розгляд законодавців "Акт про скорочення податків і робочих місць". Повідомляється, що проект податкової реформи є першим за майже три десятиліття масштабним планом всебічного реформування американської податкової системи. Так, про намір спростити і реформувати податкову систему президент США Дональд Трамп говорив ще на етапі своєї виборчої кампанії в 2016 році.