ua en ru

У Конгресі США презентували проект податкової реформи Трампа

У Конгресі США презентували проект податкової реформи Трампа Фото: Дональд Трамп (president.pl)

Про намір реформувати податкову систему Трамп говорив ще на етапі своєї виборчої кампанії

Комітет з бюджету Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки виніс у четвер, 2 листопада, на розгляд законодавців "Акт про скорочення податків і робочих місць". Про це повідомляє DW.

Повідомляється, що проект податкової реформи є першим за майже три десятиліття масштабний план всебічного реформування американської податкової системи.

Так, про намір спростити і реформувати податкову систему президент США Дональд Трамп говорив ще на етапі своєї виборчої кампанії в 2016 році.

Згідно з пропозицією щодо податкової реформи передбачається істотне зниження ставок особистого прибуткового і корпоративного податків. Останній у США - зараз один з найвищих порівняно з показниками в інших країнах з розвиненою економікою. Максимальну норму оподаткування для підприємств планується скоротити з нинішніх 35 до 20%.

Крім того, пропонується спростити податкову систему таким чином, щоб замість семи категорій прогресивного прибуткового податку залишилися всього три основних, прив'язаних до розміру доходів: 12, 25 і 35%. Четверта категорія - 39,6%- призначена для окремих громадян з доходами понад 500 тис. доларів і подружніх пар, які заробляють від 1 млн доларів на рік.

Передбачається зменшити оподаткування повертається в країну капіталу, призначеного для подальших інвестицій, також план передбачає повну відмову від податку на спадщину - у першу чергу, коли мова йде про спадкування сімейних підприємств.

Як наголошується, перший проект податкової реформи був представлений Білим домом ще в квітні 2017 року, у ньому, однак, не повністю висвітлений був ряд ключових деталей".

Нагадаємо, наприкінці жовтня повідомлялося, що дефіцит бюджету США за рік виріс на 80 млрд доларів і становить 665,7 млрд.