ua en ru

Білий дім опублікував нову програму внутрішньої і зовнішньої політики США

Білий дім опублікував нову програму внутрішньої і зовнішньої політики США Фото: адміністрація Дональда Трампа оголосила головні напрямки в сфері внутрішньої та зовнішньої політики США

Зокрема, планується переглянути торговельні угоди і зміцнювати збройні сили

Адміністрація нового президента США Дональда Трампа планує переглянути торговельні угоди, створювати робочі місця і зміцнювати збройні сили. Про це йдеться у новій програмі у сфері внутрішньої та зовнішньої політики, опублікованій на сайті Білого дому.

Зокрема, адміністрація Трампа "прихильна до енергетичної політики, спрямованої на зниження цін для тяжко працюючих американців і максимізацію використання американських ресурсів, а також виключає залежність від нафти інших країн".

Для досягнення цієї мети Білий дім обіцяє скасувати "обтяжливе регулювання" енергетичної індустрії. Згідно з розрахунками аналітиків Білого дому, це допоможе американським робітникам підвищити заробітні плати більш ніж на 30 млрд доларів впродовж наступних семи років.

Крім цього, нова адміністрація планує використати наявні на території США "енергетичні резерви" і досягти "енергетичної незалежності від ОПЕК і тих націй, які ворожі інтересам США.

У той же час, наголошується в повідомленні, Білий дім буде "працювати зі своїми союзниками в Перській затоці з метою розвинути з ними позитивні енергетичні стосунки".

У сфері зовнішньої політики адміністрації Трампа буде дотримуватися принципу "мир за допомогою сили". Також найвищим пріоритетом для адміністрації президента США стане перемога над ІДІЛ, а також іншими радикальними ісламістськими терористичними групами.

Нагадаємо, Трамп підписав перші укази на посту президента США.