ua en ru

Сенат США дозволив використання військової сили в Лівії ще протягом року

Сенат США прийняв резолюцію на використання військової сили в Лівії ще протягом року. Як повідомили представники американської влади, Президент країни Барак Обама отримав можливість направляти для участі в операції НАТО американських військовослужбовців. Двопартійну угоду представили Джон Керрі і Джон Маккейн, передає РБК з посиланням на Associated Press.

У той же час у документі наголошується, що глава Білого дому отримує можливість використовувати війська обмежено і тільки на підтримку національних інтересів США.

Нагадаємо, в лютому 2011 р. в Лівії спалахнула громадянська війна, яка розколола країну на захід, де взяли гору прихильники Муаммара Каддафі, і схід, контрольований бунтівниками. 17 березня 2011 р. Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, яка забороняє літакам армії уряду Лівії здійснювати польоти над територією країни. Потім в лівійський конфлікт втрутилася міжнародна коаліція, яка почала завдавати удари по військових і промислових об'єктів, що знаходяться під контролем сил Каддафі. Через деякий час командування коаліцією перейшло до НАТО.