ua en ru

Сенат США розслідує передвиборні кібератаки

Сенат США розслідує передвиборні кібератаки Фото: у Сенаті США збираються розслідувати кібератаки під час виборів

Кібератаки під час виборів президента США буде розслідувати створена Сенатом спецкомісія

Комітет Сенату Сполучених Штатів з розвідки створить спеціальну комісію для розслідування скоєних під час виборів президента США кібератак, у яких звинувачують Росію. Про це йдеться у спільній заяві голови комітету, республіканця Річарда Берра і лідера демократів у комітеті Марка Уорнера, передає BBC.

Зокрема, комітет планує опитати високопоставлених представників адміністрації президента США Барака Обами.

Також опитають обраного главу держави Дональда Трампа, який вступить на посаду 20 січня.

Предметом розслідування, зокрема, стане підготовлена розвідкою США доповідь про атаки на сервери Демократичної партії США в період передвиборчої кампанії, в якій ідеться, що російський президент Володимир Путін наказав організувати кампанію, метою якої був вплив на результати президентських виборів у США і дискредитація кандидата від демократів Хілларі Клінтон

Наголошується, що сенатський комітет з розвідки був ознайомлений зі змістом доповіді директором Національної розвідки США Джеймсом Клеппером, після чого група американських сенаторів внесла у верхню палату конгресу США законопроект про введення додаткових санкцій проти Росії.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Барак Обама продовжив на рік дію санкцій, введених проти Росії у зв'язку з її діями в Криму і на Донбасі.