ua en ru

Обама продовжив санкції проти Росії через україну ще на рік

Обама продовжив санкції проти Росії через україну ще на рік Фото: Барак Обама знову продовжив санкції проти Росії

Санкції проти Росії були введені у зв'язку з її діями в Криму і на Донбасі

Президент Сполучених Штатів Барак Обама продовжив на рік дію санкцій, введених проти Росії у зв'язку з її діями в Криму і на Донбасі. Про це йдеться в документах, опублікованих 13 січня на сайті Білого дому.

У своєму листі спікерам обох палат конгресу американський президент повідомив, що "необхідно продовжувати режим надзвичайного стану", запроваджений згідно з указом 13660 від 6 березня 2014 року через події в Україні, а також відповідно до наступних указів, які розширювали санкції щодо Росії.

"Дії і політика, через які були ухвалені ці укази, продовжують становити надзвичайну загрозу національній безпеці і зовнішній політиці США", - йдеться в документах.

Обама також перерахував, що саме становить загрозу для США.

"Дії і політика осіб, які підривають демократичні процеси і інституції в Україні; загрожують її миру, безпеці, стабільності, суверенітету та територіальній цілісності; роблять внесок у незаконне привласнення активів, а також дії і політика уряду РФ, включаючи анексію Криму і застосування сили в Україні", - йдеться в листі Обами

Зазначимо, аналогічні санкції Обама продовжив щодо Ірану, Куби, Лівії, Зімбабве, Венесуели і "терористів, які погрожують зірвати мирний процес на Близькому Сході".

Нагадаємо, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що Франція не визнає анексію Криму, а скасування санкцій проти Росії можливе лише за умови чіткого виконання Мінська.