ua en ru

Сенат США проголосував за початок скасування реформи охорони здоров'я Obamacare

Сенат США проголосував за початок скасування реформи охорони здоров'я Obamacare Фото: Барак Обама

Резолюція буде направлена ​​в палату представників

Сенат США підтримав початок процесу щодо скасування прийнятої за Барака Обами реформи охорони здоров'я Obamacare, повідомляє Reuters.

Так, найближчим часом американські відомства повинні підготувати відповідний законопроект.

Відзначається, що проти скасування реформи проголосували 48 осіб, при цьому скасування підтримав 51 сенатор. Резолюція буде направлена ​​в палату представників, яка повинна прийняти рішення по медичній системі в п'ятницю, 13 січня 2017 року.

10 січня обраний президент Дональд Трамп закликав республіканців скасувати Obamacare "на наступному тижні", а також відразу ввести заміну.

Газета The New York Times раніше повідомляла, що бажання Трампа різко змінити систему охорони здоров'я підриває плани лідерів Республіканської партії, які хотіли швидко відмовитися від Obamacare, але планували чекати від двох до трьох років до введення альтернативного проекту. Також підкреслюється, що деякі представники республіканців не хотіли скасовувати реформу Обами, до тих пір поки не з'явиться альтернативна програма.

Нагадаємо, рейтинг обраного президент США Дональда Трампа після виборів глави держави в листопаді 2016 року впав до мінімальних значень.