ua en ru

Сенат США попросив екс-радників Трампа надати інформацію про контакти з РФ

Сенат США попросив екс-радників Трампа надати інформацію про контакти з РФ Фото: екс-радників Дональда Трампа попросили надати дані про їхню роботу

Повідомлення були надіслані екс-голові передвиборного штабу Полові Манафорту, екс-помічникам Трампа Картерові Пейджу, Роджерові Стоуну і Майклові Флінну

Комітет з розвідки Сенату США надіслав листи помічникам президента Дональда Трампа з його передвиборної кампанії з вимогою надати дані про роботу до і після президентських виборів, які пройшли в листопаді 2016 року. Про це повідомили джерела The Wall Street Journal.

Зокрема повідомлення були надіслані колишньому голові передвиборного штабу Полу Манафорту, екс-помічникам Трампа Картеру Пейджу і Роджеру Стоуну, а також колишньому помічнику американського президента з національної безпеки генерал-лейтенанту у відставці Майклові Флінну,

Як повідомляє видання, у листі Картерові Пейджу сенатський комітет також попросив надати для ознайомлення список усіх його зустрічей з якимись російськими чиновниками або бізнесменами в період з 16 червня 2015 року по 20 січня 2017 року із зазначенням конкретних дат, місць усіх присутніх при цьому осіб, а також з додаванням копій записів, які були зроблені під час переговорів

Також комітет з розвідки особливо попросив вислати дані про всі зустрічі оточення Трампа, заплановані на 19 травня, про які він знає, а також листування Пейджа з Трампом, у якому згадується Росія.

За інформацією видання, Пейдж у відповіді на лист комітету Сенату США з розвідки назвав його вимогу "комічно підробленими запитом".

На думку видання, такі вимоги американської влади свідчать про активізацію розслідування про можливе втручання в президентські вибори в США, в якому Вашингтон звинувачує Росію.

Також Манафорт, Пейдж, Стоун і Флінн повинні в окремому порядку з'явитися в комітет з розвідки Палати представників конгресу США для того, щоб відповісти на запитання слідства.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп вважає, що під час призначення його екс-радника з національної безпеки Майкла Флінна допустила помилку адміністрація колишнього президента Барака Обами, а не його перехідна команда.