ua en ru

Сенат США схвалив оновлений варіант оборонного бюджету на 2017 рік

Сенат США схвалив оновлений варіант оборонного бюджету на 2017 рік Фото: Сенат США схвалив оновлений варіант оборонного бюджету

Сенат США в 4 рази збільшив бюджет програми на стримування Росії

Сенат США схвалив оновлений варіант оборонного бюджету країни на 2017 рік. Про це повідомляє РБК.

Як зазначається, на військові потреби в цілому буде витрачено 602 млрд. доларів. Це на 5 млрд доларів менше, ніж роком раніше.

Основний акцент у військовому бюджеті 2017 року зроблений на стримуванні російської агресії в Європі.

"В оборонному бюджеті на 2017 рік фінансування нашої ініціативи з підтримки безпеки Європи, спрямованої на стримування російської агресії, збільшено вчетверо", - йдеться в повідомленні.

Лише на стримування Росії з американського бюджету буде виділено 3,4 млрд. доларів. Гроші підуть на розміщення збройних сил НАТО і армії США в країнах Центральної та Східної Європи, в першу чергу, в Естонії, Латвії, Литві та Польщі, де розмістять чотири батальйони загальною чисельністю 4 тис. чол.

Крім того, на початку липня у Варшаві відбувся саміт країн-учасниць НАТО, на якому представники альянсу домовилися про створення чотирьох батальйонів у Прибалтиці і Польщі. Генсек НАТО Йенс Столтенберг зазначив, що батальйони будуть створені в якості стримуючого заходу.

Нагадаємо, раніше Столтенберг підтвердив, що Північноатлантичний альянс підтримує позицію України щодо санкцій.