ua en ru

Сенат Канади прийняв аналог "закону Магнітського"

Сенат Канади прийняв аналог "закону Магнітського" Фото: прапор Канади (фото з відкритих джерел)

Сенат одноголосно затвердив закон

Верхня палата Сенату Канади одностайно ухвалила так званий "закон Магнітського", спрямований проти порушників прав людини в Російській Федерації та світі. Про це повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко на своїй сторінці в Тwitter.

"У Канади тепер є Закон Магнітського: одноголосне голосування Сенату. Санкції для вбивць Магнітського та інших порушників прав людини. Спасибі!" - написав Шевченко в соцмережі.

Нагадаємо, що 5 жовтня у Канаді в третьому читанні прийняли аналог "закону Магнітського".

Аналог "закону Магнітського" пройшов нижню палату парламенту Канади. Попереду голосування в сенаті. У свою чергу, РФ вже пообіцяла, що не залишить без відповіді цей "конфронтаційний акт".

Як відомо, канадський закон, що отримав назву "Про правосуддя для жертв корумпованих іноземних чиновників", є аналогом "закону Магнітського", прийнятого в Штатах в 2012 році. В канадський парламент документ вніс у 2016 році сенатор від Консервативної партії Канади Рейнелл Эндричек. У документі передбачаються заморожування активів і скасування віз для іноземних чиновників, викритих у порушенні прав людини.