ua en ru

Сенат Італії ратифікував УА України з ЄС

Сенат Італії ратифікував УА України з ЄС Фото: Сенат Італії ратифікував УА України з ЄС

В Італії схвалили закон про ратифікацію УА України з ЄС

Сенат Італії сьогодні, 10 вересня, ратифікував угоду про асоціацію (УА) України з Європейським союзом (ЄС). Про це у своєму Twitter повідомив посол Італії в Україні Фабріціо Романо.

"Верхня палата (Сенат парламенту Італії схвалила закон про ратифікацію угоди про асоціацію між ЄС і Україною, після позитивного розгляду в першому читанні в нижній палаті", - повідомив Романо.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що процес ратифікації Грецією та Кіпром Угоди про асоціацію між Україною і Європейським союзом є "проблемним".

"Це питання (ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, - ред.) є певною мірою проблемним - це дві країни, в яких процес ратифікації поки триває - це Греція і Кіпр", - зазначив Клімкін.

За його словами, затримка ратифікації документа з боку Греції викликана надзвичайною увагою до економічної ситуації та прийдешніми виборами в країні.

"Ми отримали запевнення від всіх політичних партій, що після проходження цього періоду процес ратифікації піде набагато швидше", - додав Клімкін.

"І по Кіпру ситуація пов'язана з тим, що парламент цієї країни хотів остаточно побачити наше бажання і нашу відданість справі внесення змін у Конвенцію про уникнення подвійного оподаткування. Є істотне лобі в кіпрському парламенті, яке на цьому наполягало. Зараз це питання вирішено", - повідомив глава МЗС.