ua en ru

Сенат Чехії підтримав відновлення українського контролю на кордоні Донбасу з РФ, - Геращенко

Сенат Чехії підтримав відновлення українського контролю на кордоні Донбасу з РФ, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко

Віце-спікер подякувала чеським колегам за прийняту постанову

Перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко повідомила, що сенат Чехії підтримав відновлення українського контролю на кордоні Донбасу з Росією. Про це вона написала на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Хороші новини з Чехії! Сьогодні Верхня Палата парламенту (Сенат) прийняла постанову по ситуації в Україні, в якій висловила занепокоєння інтенсифікацією обстрілів на Донбасі; і, ключове, Сенат наголосив на необхідності припинення підтримки бойовиків з боку РФ та відновлення українського контролю над кордоном. За постанову проголосувало 45 із 63 присутніх сенаторів", - зазначила Геращенко.

Віце-спікер підкреслила, що постанова була підготовлена комітетом закордонних справ чеського сенату у відповідь на звернення української сторони до парламентів країн Європейського союзу.

"Ми дуже дякуємо Сенату Чехії і вважаємо надзвичайно важливим той факт, що оцінка дій РФ на Донбасі змінюється навіть в країнах, традиційно прихильних до Москви, що все більше європейських політиків публічно займають позицію проти російської агресії", - написала парламентар.

Хороші новини з Чехіі! Сьогодні Верхня Палата парламенту ( Сенат) прийняла постанову по ситуаціі в Украіні, в якій висл...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 20 жовтня 2016 р.

Нагадаємо, експерт політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Ольга Айвазовська вважає, що конфлікт на сході України в перспективі може бути нормалізований не раніше, ніж через 20 років.