ua en ru

Родина заступника глави ДМС Пімахової володіє елітною нерухомістю та авто, - розслідування

Родина заступника глави ДМС Пімахової володіє елітною нерухомістю та авто, - розслідування Фото: Діна Пімахова (facebook.com/osce.odihr)

Позашляховик записаний на 72-річну бабусю

Мати і бабуся першого заступника глави Державної міграційної служби України (ДМС) Діни Пімахової володіють елітною нерухомістю та авто. Про це повідомляє видання "Наші гроші".

Повідомляється, що Пімахова працює на державних посадах з 1999 року. Минулого року вона заробила 132 тисяч гривень, а її чоловік взагалі був безробітнім.

У декларації держслужбовця міграційної служби вказано, що Пімахова володіє квартирою на 68 кв м і користується ще однією на 120 кв м. Першу вона придбала у 2008 році за 183 тисяч доларів у кредит до 2029 року.

Виплати по кредиту Пімахова вчасно не виплачувала, проте у 2012 році придбала другу квартиру в елітному ЖК "Ізумруд", орієнтовна вартість якої - три-чотири мільйони гривень. За декілька тижнів після купівлі квартиру переписали на матір Пімахової - Світлану Луценко, яка мешкає у селі і працює у місцевому дитячому садочку.

Родина заступника глави ДМС Пімахової володіє елітною нерухомістю та авто, - розслідування

Фото: ЖК "Ізумруд" ("Наші гроші")

Крім квартири, Світлана Луценко володіє коштовним автомобілем Porsche Cayenne. Ним, як і квартирою, користується її донька. Пімахова навіть потрапляла у ДТП на цій автівці.

Пімахова також користується позашляховиком Toyota Sequoia, який записаний на її 72-річну бабусю.

Нагадаємо, 26 вересня в Службу безпеки України (СБУ) за власною ініціативою звернулася перший заступник голови Державної міграційної служби України Діна Пімахова із заявою про вчинення відносно неї злочину - провокації підкупу.

29 листопада 2017 в одному з громадських місць Києва при передачі 15 тис. доларів Пімаховій був затриманий "таємний агент" НАБУ.

Згодом Луценко заявив, що у діях чиновниці ДМС є ознаки корупції.