ua en ru

У семи областях України батьки почали отримувати "пакунки малюка"

У семи областях України батьки почали отримувати "пакунки малюка" Ілюстративне фото (pixabay.com/FeeLoona)

У Запорізькій, Миколаївській, Полтавській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій та Черкаській областях батькам почали видавати "пакунки малюка"

В Україні у семи областях породіллі почали отримувати baby-box ("пакунки малюка"). Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

У відомстві повідомили, що станом на 17 вересня 2018 року від Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) щодо забезпечення соціального захисту та відповідального батьківства в Україні, сім областей почали отримувати "пакунки малюка" для надання породіллям, а саме: Запорізька, Миколаївська, Полтавська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька та Черкаська області

Як наголошується, органи соцзахисту населення в цих областях почали доставку допомоги тим жінкам, які народили дитину і були виписані з пологових будинків в першій половині вересня.

Станом на 17 вересня зазначені області отримали 2 494 "пакети малюка", з яких 411 пакетів вже передані породіллям.

Нагадаємо, раніше уряд уточнив терміни видачі baby-box. Зокрема, "пакунки малюка" видаватимуть не пізніше 30 днів з дня народження дитини. Крім того, Мінсоцполітики обіцяло доставляти "пакунки малюка" на будинок.

До цього Мінсоцполітики затвердило склад "пакету-малюка" для новонароджених.