ua en ru

Семерак: Мінекології виділено 232 млн гривень  на природоохоронні заходи

Семерак: Мінекології виділено 232 млн гривень  на природоохоронні заходи Фото: Остап Семерак

Семерак презентував запуск  електронного сервісу здійснення дозвільних процедур при поводженні з відходами

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак повідомив, що на 2016 рік Міністерству екології та природних ресурсів України на виконання програми "Здійснення природоохоронних заходів" було виділено кошти у сумі 232 млн гривень, передає прес-служба Мінекології.

Так, відповідно до статті 691 Бюджетного кодексу, ці кошти будуть зараховані до спеціального фонду місцевих бюджетів 80% екологічного податку, 20% - до державного бюджету.


Зазначається, що Семерак сьогодні, 1 червня, презентував запуск електронного сервісу здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами. Підкреслюється, що згідно із законодавством, кожен суб’єкт господарювання, зареєстрований в Україні, повинен декларувати дані про відходи. При цьому у 2015 році на реєстрацію декларацій про відходи подали лише 6217 суб’єктів господарювання, а це приблизно 1% від загальної кількості.

"Ми сподіваємося, що впровадження електронних послуги надасть вигоду не лише підприємцям, а й бюджету. Забезпечення прозорості при реєстрації дозволів стимулюватиме підприємців декларувати відходи, відповідно, і надходження з екологічного податку до бюджету зростуть. Це кардинально змінить підхід до виконання екологічних програм у країні, на реалізацію яких до цього часу не вистачало коштів", - підкреслив Семерак, додавши, що можна говорити про зростання надходжень з екологічного податку до бюджету в десятки разів.

Нагадаємо, Мінекології ініціює перевірки сміттєзвалищ на території України.