ua en ru

Сім найбільших банків США отримали ще два роки на реорганізацію

Сім найбільших банків США отримали ще два роки на виділення підрозділів, що займаються операціями з похідними інструментами, в окремі блоки. Про це повідомило Управління контролера грошового обігу Мінфіну США, передає телеканал "Росія 24".

Таким чином, відомство продовжує боротьбу за реалізацію одного з найбільш спірних правил, яке було введено на хвилі фінансової кризи.

У січні в управлінні вже відзначали, що прихильно поставляться до будь-яких затримок у виділенні підрозділів, але ці дії, імовірно, знову розпалять критику з приводу повільних темпів реалізації закону Додда - Франка.

Bank of America Corp., J.P. Morgan Chase & Co. і Citigroup Inc. можуть не відповідати цьому правилу до 16 липня 2015

Представник відомства також сказав, що банки були повідомлені про це рішення. Wells Fargo & Co., HSBC Holdings PLC, Morgan Stanley і US Bancorp також отримали додаткові 24 місяці, для того щоб домогтися відповідності правилу.

Представники JP Morgan Chase, Wells Fargo і Citigroup відмовився від коментарів.

Нагадаємо, що правило вимагає від банків виділення деяких операцій в окремі підрозділи, які не мають права на федеральну допомогу, яка включає в себе федеральний страхування депозитів і доступ до дисконтного вікна ФРС США.