ua en ru

Палестина заявила про припинення офіційних контактів з Ізраїлем

Палестина заявила про припинення офіційних контактів з Ізраїлем Фото: лідер Палестини Махмуд Аббас (flickr.com/statephotos)

Приводом для заяви палестинського лідера Махмуда Аббаса стали вжиті Ізраїлем заходи безпеки біля мечеті Аль-Акса в Єрусалимі

Палестинський лідер Махмуд Аббас оголосив про заморожування контактів з Ізраїлем на всіх рівнях. Про це він заявив у зверненні до народу, яке транслювалося по телебаченню, після наради керівництва Палестини в Рамаллі, передає видання The Jerusalem Post.

Як зазначає видання, приводом для заяви стали вжиті ізраїльською стороною заходи безпеки в районі Храмової гори і мечеті Аль-Акса в Єрусалимі.

Аббас вважає, що установка ізраїльтянами металодетекторів на підходах до Храмової гори здійснена з "надуманого приводу".

"Я оголошую про заморожування контактів з ізраїльською стороною на всіх рівнях до тих пір, доки ізраїльський уряд не скасує вжитих ним заходів проти мечеті Аль-Акса", - заявив Аббас.

Палестинський лідер також пообіцяв виділити для підтримки палестинців, які проживають у Східному Єрусалимі, 55 млн доларів і закликав співвітчизників жертвувати гроші на ці цілі.

Нагадаємо, в п'ятницю, 21 липня 2017 року, після п'ятничної молитви в різних районах Єрусалиму сталися сутички між палестинцями та ізраїльськими поліцейськими, у результаті чого загинули 3 людини.