ua en ru

Секретаря Лисичанської міськради повідомлено про підозру у сепаратизмі

Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому відносно секретаря Лисичанської міської ради за підозрою в сепаратизмі.

Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому відносно секретаря Лисичанської міської ради за підозрою в сепаратизмі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Луганської області.

"Встановлено, що секретар міської ради скликала позачергову сесію, на якій було прийнято так званий акт про державну самостійність "Луганської народної республіки", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що вона публічно висловлювалася про необхідність зміни меж території України, невизнання державної влади на території міста Лисичанська.

Крім того, 2 липня 2014 р. секретар видала незаконне розпорядження, згідно з яким так званої військової комендатури "ЛНР" були передані матеріальні цінності, що знаходяться на відповідальному зберіганні Лисичанської міськради.

Нагадаємо, в липні прокуратура відкрила кримінальне провадження стосовно секретаря Лисичанської міської ради за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.