ua en ru

Секретар РНБО України допускає наступ російських військ

Секретар РНБО України допускає наступ російських військ

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов (на фото) допускає, що російські війська можуть почати наступ на українські сили АТО. Про це він заявив, виступаючи у Верховній Раді.

"У нинішніх умовах можливі два основні сценарії. Перший - відновлення ворогом широкомасштабних військових дій і наступ за участю Збройних сил Росії. Наслідком цього може стати повномасштабна континентальна війна", - зазначив секретар РНБО.

Другий можливий сценарій, на його думку, - зусилля влади Росії з дестабілізації ситуації в Україні шляхом активізації терористичної діяльності.

Мета другого сценарію, за словами Турчинова, - забезпечити тривалий конфлікт для економічного, військового, психологічного виснаження України.

"Для знищення нашої державності. Чи готові ми до таких сценаріїв? Час після мінських домовленостей не витрачено нами даремно. За минулий рік було забезпечено нашою промисловістю введення більш 740 одиниць військової техніки, 156 танків, 165 мінометів, відновила 67 літаків і 42 вертольоти, більш 4 тис. броньованих машин... Але строковим завданням і необхідністю є посилення наших Збройних сил в умовах триваючої військової агресії Росії", - зазначив Турчинов.

Нагадаємо, за даними Турчинова, на окупованій частині Донбасу розгорнуті військові угруповання понад 36 тис. бойовиків, серед яких 8,5 тис. військовослужбовців регулярних військ Росії.

Сьогодні Рада підтримала указ Президента про часткову мобілізацію в Україні у 2015 р.