ua en ru

З сьогднішнього дня припиняється видача паперових перепусток в зону АТО

З сьогднішнього дня припиняється видача паперових перепусток в зону АТО Фото: Олена Гітлянська

Всього в зону АТО з початку конфлікту було видано 500 тисяч перепусток

Починаючи з 26 червня 2015 р. припиняється видача паперових перепусток в зону проведення антитерористичної операції. Про це в ході брифінгу Громадської ради з питань оновлення СБУ повідомила речник СБУ Олена Гітлянська, передає кореспондент РБК-Україна.

"З сьогоднішнього дня вже остаточно ми не видаємо паперові перепустки. Це сто відсотків. По друге, протягом останнього тижня було залучено багато додаткових сил Служби безпеки України і за цей тиждень видано 100 тисяч перепусток. На сьогоднішній день, якщо і залишилися борги, то незначні. Нам пообіцяли прикордонники, що протягом трьох найближчих днів всі ці прізвища, всі ці дані будуть занесені до системи і ми сподіваємося, що з вівторка, може, з середи, фактично всі, хто подавав заявку може прибути на КПП з паспортом, показати цей паспорт, прикордонники звірять його прізвище в системі і людина зможе пройти", - заявила речниця СБУ.

Всього ж у зону АТО від початку конфлікту було видано пів мільйона перепусток.

"На сьогоднішній день можна говорити, що видано 500 тисяч таких перепусток. Всі вони вже занесені в електронну систему, тому я сподіваюся, що це напруження, яке фактично було протягом останніх місяців, буде знято найближчим часом", - додала Гітлянська.

Також в СБУ проінформували про плани запустити на початку липня новий веб-портал, за допомогою якого люди зможуть подати заявку в режимі онлайн та прослідкувати стан її оформлення.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив, що на пропускних пунктах в зоні проведення АТО з 7 липня 2015 р. буде запроваджено електронну систему пропускного режиму.