ua en ru

В зоні АТО з 7 липня буде працювати електронна система перепусток, - Турчинов

В зоні АТО з 7 липня буде працювати електронна система перепусток, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов

Заяву можна буде подати звичайною або електронною поштою, або заповнити бланк у координаційних центрах

Секретар РНБО Олександр Турчинов під час наради щодо пропускного режиму через лінію зіткнення в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі повідомив, що на пропускних пунктах в зоні проведення АТО з 7 липня 2015 р. буде запроваджено електронну систему пропускного режиму. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"На пропускних пунктах в зоні проведення АТО з 7 липня поточного року буде запроваджено електронну систему пропускного режиму", - сказав Турчинов.

Він пояснив, що для отримання перепусток громадянам не потрібно буде безпосередньо контактувати з тими, хто надає дозволи.

За його словами, заяву можна буде надати звичайною або електронною поштою, або заповнити бланк в координаційних центрах, "залишивши заявку в спеціальній скриньці". Заявки громадян автоматично перевірятимуться в базах силовиків на предмет "скоєння кримінальних злочинів, участі у бандформуваннях чи співпраці з терористами".

"Нова система пропускного режиму в зоні проведення АТО буде дієвою та ефективною, і дозволить повністю позбавитись черг на пропускних пунктах та подолати корупцію під час видачі перепусток", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, на пунктах пропуску в зоні (АТО) організують "зелені коридори" для гуманітарних вантажів.