ua en ru

Сьогоднішнє засідання ЦВК може бути визнане нелегітимним, - В.Шаповал.

Голова Центральної виборчої комісії України Володимир Шаповал не виключає, що сьогоднішнє засідання ЦВК може бути визнане нелегітимним. Про це він заявив на прес-конференції в Центрвиборчкомі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я переконаний, що ЦВК не має юридичного права дозволити брати участь в засіданнях цбому члену ЦВК (Анатолію Писаренку). Мені дуже неприємно оцінювати перспективу, яка є дуже неприємною, що засідання ЦВК і її рішення можуть бути нелегітимними", - сказав він.

Нагадаємо, Апеляційний адміністративний суд Києва у повному обсязі задовольнив вимоги щодо поновлення на посаді члена Центральної виборчої комісії Анатолія Писаренка. Про це сьогодні повідомив заступник керівника центрального виборчого штабу кандидата у Президенти Юлії Тимошенко Андрій Портнов. Він зазначив, що А.Писаренко був незаконно позбавлений можливості брати участь у засіданнях ЦВК за попереднім рішенням Апеляційного адміністративного суду.

А.Портнов підкреслив, що згідно Кодексу адміністративного судочинства, рішення, які ухвалюються напередодні виборів після 00:00, не підлягають оскарженню. "Тому з 17 січня член Центральної виборчої комісії А.Писаренко повинен брати участь у всіх засіданнях Центральної виборчої комісії", - сказав А.Портнов.