ua en ru

Сьогодні набули чинності нові правила в'їзду в Україну для росіян

Сьогодні набули чинності нові правила в'їзду в Україну для росіян Фото: система зняття відбитків пальців на пункті пропуску "Гоптівка" (Марієнко Андрій / УНІАН)

Віднині громадяни РФ можуть потрапити в Україну тільки після фіксації біометричних даних на кордоні

Із 1 січня 2018 року громадяни Росії можуть в'їжджати в Україну тільки за біометричними паспортами або після фіксації біометричних даних на кордоні. Сьогодні набули чинності відповідні зміни до законодавства, повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що восени Рада національної безпеки ухвалила рішення про нову систему в'їзду іноземців та осіб без громадянства з країн, які несуть ризики для України.

У прикордонній службі заявили, що ці правила стосуються 70 держав, "звідки можуть виходити загрози для українців та національної безпеки нашої держави". Переважно це стосується громадян Росії.

"Серед цих країн немає представників ЄС, США чи інших західних держав. Переважно в переліку країни, які мають великий міграційний ризик, у нас із ними візовий режим або там розвинені екстремістські та радикальні рухи, а також Росія", - заявив речник голови ДПСУ Олег Слободян.

Передбачається, що громадяни Росії матимуть попередньо інформувати про намір в'їхати до України, заповнивши спеціальну форму. А при перетині кордону пройти біометричну ідентифікацію.

Нагадаємо, частково ця система запрацювала 27 грудня 2017 року, коли ДПСУ запустила її в тестовому режимі.