ua en ru

Сьогодні в Україні святкується День Конституції

Сьогодні в Україні святкується День Конституції Фото: День Конституції (rada.gov.ua)

День Конституції відзначається в Україні щорічно з 1996 року

В Україні сьогодні, 28 червня, відзначають День Конституції. По всій країні проходять святкові заходи, присвячені цьому дню.

Про те, як отпраздноветь Дня Конституції в Києві можна прочитати в спеціальному матеріалі, який опублікував Styler.

Порошенко видав указ про відзначення Дня Конституції

Ще навесні президент Петро Порошенко видав указ про святкування 21-ої річниці прийняття основного Закону.

Глава держави доручив Кабінету міністрів України розробити та затвердити відповідний план заходів та забезпечити його виконання.

У відповідному указі містяться завдання центральним і місцевим органам виконавчої влади щодо організації заходів з нагоди 21-ї річниці Конституції України.

"Кабінету міністрів також доручено забезпечити широке висвітлення у засобах масової інформації заходів з відзначення 21-ї річниці Конституції України, трансляцію тематичних теле - та радіопередач", - йдеться в указі.

Міністерству закордонних справ України доручено організувати проведення закордонними дипломатичними установами України заходів з участю української громадськості за кордоном.

Бойовики готують у Маріуполі провокації до Дня Конституції, - СБУ

Служба безпеки України (СБУ) в Донецькій області отримала інформацію про намагання представників "Донецької народної республіки" вжити заходи, спрямовані на дестабілізацію ситуації на території Маріуполя під час святкування 21-ї річниці Дня Конституції України.

"зокрема, в плани бойовиків входить розміщення символіки псевдогосударственного освіти на фасадах будівель і трансляція вранці 28 червня т. н. "гімну ДНР" з використанням звукопідсилювальної апаратури з вікон окремих орендованих квартир у р. Маріуполь", - сказано в повідомленні прес-центру СБУ.

СБУ звертається до мешканців регіону і попереджає, що будь-яка допомога у скоєнні вищевказаних дій буде розцінюватися як сприяння терористичної організації.

"Просимо громадян вести себе відповідально і виважено, не реагувати і не брати участь в якихось протиправних діях на шкоду державній безпеці України. На території Донецької області продовжується антитерористична операція, тому на будь-які провокаційні дії правоохоронці реагуватимуть рішуче, жорстко і відповідно до чинного законодавства України", - підкреслили в СБУ.

Нагадаємо, Конституція України була прийнята 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання і набула чинності з дня її прийняття. Під час голосування "за" висловилися 315 депутатів.

В пам'ять про прийняття Основного Закону в Україні щорічно святкується державне свято - День Конституції України. Це свято - єдиний, закріплений в самій Конституції - 161 статті Основного Закону.