ua en ru

На сьогодні в Україні відкрито 9 центрів ювенальної пробації, - Чернишов

На сьогодні в Україні відкрито 9 центрів ювенальної пробації, - Чернишов Фото: Денис Чернишов (РБК-Україна)

Цю програму пройшло більше 500 неповнолітніх осіб

На сьогодні відкрито 9 центрів ювенальної пробації, до кінця року їх буде 12. Про це заявив заступник міністра юстиції України Денис Чернишов, передає "5 канал".

"Ювенальна пробація - це до підлітків, а саме стосується неповнолітніх. Це коли неповнолітня особа скоїла незначний злочин і вона може бути не ув'язнена, а пройти програми пробації і за рік, максимум два пройти ресоціалізацію, не будучи ув'язненим. Я скажу, що це дуже важливо, тому що якщо неповнолітній потрапляє в систему, то це рецидив майже 100%", - зазначив Чернишов.

Він підкреслив, що цю програму пройшло більше 500 неповнолітніх осіб.

"На сьогодні відкрито дев'ять центрів ювенальної пробації, до кінця року буде їх дванадцять. Розбудовуємо ювенальну пробацію за підтримки уряду Канади. Програму пробації вже пройшли більше 500 неповнолітніх осіб і рецидив складає біля 2%. Самі канадці говорять, що у них такого показника немає", - уточнив заступник міністра.

Нагадаємо, міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що Кабінет міністрів України у вересні представить пакет рішень щодо реформи пенітенціарної системи.