ua en ru

Яценюк був допитаний за фактом втручання у діяльність працівників правоохоронних органів

Сьогодні відбувся допит глави фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка в якості свідка у кримінальному провадженні, порушеному УМВС України у Чернівецькій обл. за фактом втручання у діяльність працівників правоохоронних органів. Про це повідомляє прес-служба "Батьківщина".

При цьому МВС навіть не повідомило Яценюку у встановлені кримінально-процесуальним кодексом терміни (за три дні) про дату та час проведення допиту. Слідчий повідомив, що виробництво за заявою Яценюка про незаконному стеженні за ним закритий. Зате допит проводиться по справі "за фактом незаконного втручання в діяльність працівників правоохоронних органів".

У протоколі допиту Яценюк власноруч записав, що невстановлені особи в автомобілі ДЕУ, які стежили за ним, представилися працівниками Чернівецького дріжджового заводу. Вони не пред'явили ніяких документів ні йому, ні представникам міліції, які прибули на виклик.

Яценюк вимагає "негайного розслідування факту зовнішнього спостереження за ним в Чернівцях і притягнення до кримінальної відповідальності невстановлених осіб або керівництва УМВС або УСБУ в Чернівецькій обл. За дачу незаконного наказу про стеження за народним депутатом України": "Такі дії містять ознаки злочину та є втручанням у діяльність народного депутата".

Він заявив, що на інші питання готовий відповісти генеральному прокурору України.

Як стало відомо "Батьківщині", це справа знаходиться на особистому контролі головного слідчого управління МВС України.

Читайте також: Яценюка і Москаля звинувачують у втручанні в діяльність міліції (фото, відео)