ua en ru

Сьогодні відкривають КПВВ "Станиця Луганська" на Донбасі

Сьогодні відкривають КПВВ "Станиця Луганська" на Донбасі Фото: КПВВ "Станиця Луганська" (dpsu.gov.ua)

Реконструкцію на КПВВ завершено і "Станиця Луганська" розпочне роботу о 12:00

У Луганській області в районі проведення операції Об’єднаних сил у суботу, 8 вересня, буде відкрито контрольного пункту в'їзду-виїзду "Станиця Луганська". Про це повідомляє прес-центр ООС.

Контрольний пункт розпочне роботу о 12:00 після завершення основних робіт з реконструкції. Наразі він залишається єдиним дорожнім коридором у Луганській області.

"Найближчий в цьому регіоні повністю облаштований та готовий до роботи КПВВ "Золоте" значно б розвантажив "Станицю Луганську", натомість російсько-окупаційні війська весь час демонструють своє нехтування гуманітарними потребами цивільного населення та третій рік поспіль блокують його відкриття", - зазначили в прес-центрі.

Повідомляється, що у ході реконструкції на "Станиці Луганській" збільшено кількість автоматизованих робочих місць з перевірки документів та штат підрозділу.

"Раніше КПВВ "Станиця Луганська" була спроектована на пропуск до 6 тисяч осіб щозмінно, а реальна середньодобова кількість осіб, що перетинає лінію зіткнення по цьому дорожньому коридору, складала 10-12 тисяч. Завдяки збільшенню кількості робочих місць до 40 планується забезпечити комфортний перетин лінії розмежування такої кількості громадян без зменшення безпекової складової", - підкреслили в ООС.

Також для усунення будь-яких загроз військового та терористичного характеру, в тому числі недопущення корупційних проявів серед персоналу, КПВВ облаштовано системою відеоспостереження.

Нагадаємо, 6 вересня 2018 року КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка" тимчасово припинили свою роботу у зв'язку з екологічною ситуацією із заводом "Титан" в окупованому Криму. В штатному режимі працює КПВВ "Чонгар".