ua en ru

Сьогодні уряд призначить Супрун в.о. міністра охорони здоров'я, - Гройсман

Сьогодні уряд призначить Супрун в.о. міністра охорони здоров'я, - Гройсман Фото: Супрун призначать в.о. голови МОЗ

Кабмін має прийняти певні рішення для розвитку закону про ринок ліків

27 липня Кабінет міністрів розгляне питання щодо призначення Уляни Супрун виконувачем обов'язків міністра охорони здоров'я. Про це сьогодні під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сьогодні плануємо голосувати і підтримати зміни у керівництві МОЗ. Ми покладемо з 1 серпня у разі підтримки уряду, - але я думаю, що уряд підтримає, - виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я Уляну Супрун, ми її на минулому уряді призначили", - заявив Гройсман.

Прем'єр також зазначив, що уряд має прийняти певні рішення, спрямовані на розвиток закону про ринок ліків, який був нещодавно ухвалений парламентом.


"Треба дати можливість заступнику міністра, яка буде опікуватися реформою охорони здоров'я, проаналізувати. Ті напрацювання, які вже є нашої команди, Можливо, зробити певні коригування, але винести на найближче засідання уряду саму концепцію реформи охорони здоров'я у країні для того, щоб уряд схвалив політичне рішення", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, раніше Кабмін призначив на посаду заступника міністра охорони здоров'я України волонтера, директора гуманітарних ініціатив Всесвітнього конгресу українців Уляну Супрун.

Гройсман заявив, що уряд хотів би бачити Супрун одним з лідерів реформ медицини.