ua en ru

Погода в Києві: водіїв попередили про погіршення ситуації на дорогах

Погода в Києві: водіїв попередили про погіршення ситуації на дорогах Фото: перехожі на обледенілому тротуарі (УНІАН)

Київських водіїв закликали дотримуватися обережності

На дорогах Києва 13 лютого місцями ожеледиця, хмарно, без опадів, вітер північно-східний, 5-10 м/с, температура вдень 1-3º морозу. Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

У зв'язку з погіршенням погодних умов, в КМДА рекомендують водіям дотримуватися швидкісного режиму та дотримуватися дистанції, уникати ризикованих маневрів, які в таку погоду можуть призвести до аварійних ситуацій. Також при наближенні до пішохідних переходів та дитячим установам просять скидати швидкість до мінімуму.

Крім того, в умовах погіршення погодних умов з інтенсивним випаданням снігу та ожеледицею на дорогах просять відмовитися від автотранспорту з літніми шинами і не забувати включати габаритні вогні або протитуманні фари.

Побоюватися автотранспорту просять і пішоходів, які пересуваються по тротуару. Автомобіль може занести на дорозі і чи водій може не встигнути вчасно загальмувати.

З метою попередження травматизму та запобігання аварійних ситуацій, у КМДА закликають киян бути обережними під час пересування по місту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що синоптики попереджають про сильну ожеледь в окремих областях України.