ua en ru

На сьогодні 12,4% сміття не вивезені зі Львова

На сьогодні 12,4% сміття не вивезені зі Львова Фото: сміття у Львові

Львівське сміття не вивезене з 154 контейнерних майданчиків

Станом на сьогодні 12,4% сміття не вивезені з контейнерних майданчиків Львова. про це повідомили в прес-службі Управління житлового господарства Львівської міськради.

"У місті щодня збирається 500-600 тонн сміття. Тому є щоденна необхідність у вивезенні. Станом на сьогодні на ранок є перенакорпичених 480 тонн сміття, завантаженого в машинах для вивозу - 1700 тонн", - заявив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Сергій Бабак.

За його словами, сміття не вивезене з 154 контейнерних майданчиків житлового фонду. Це 12,4% від загальної кількості. Так, у Залізничному районі не вивезено сміття з 14 майданчиків, у Сихівському - з 36, у Франківському - з 36, у Шевченківському - 68. Всього у Львові 1237 сміттєвих майданчиків житлового фонду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні потрібно будувати сміттєпереробні заводи, так як проблеми з сміттям є не тільки у Львові. Про це заявив народний депутат, голова підкомітету Верховної Ради з прав людини і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.