ua en ru

В СДПН назвали імена міністрів в майбутньому уряді Німеччини

В СДПН назвали імена міністрів в майбутньому уряді Німеччини Фото: кандидатами на посади міністрів в новому коаліційному уряді (spd.de)

Названо перелік кандидатів на шість міністерських портфелів

У Соціал-демократичній партії Німеччини (СДПН) 9 березня визначилися з кандидатами на посади міністрів в новому коаліційному уряді. Про це повідомляє DW.

Повідомляється, що перелік кандидатів на шість міністерських портфелів оголосили голова фракції СДПН у Бундестазі Андреа Налес і тимчасово виконуючий обов'язки голови партії Олаф Шольц.

Як очікувалося, Шольц повинен очолити міністерство фінансів, заступника керівника фракції СДПН Губертуса Хайль висувають на посаду міністра праці і соціальних справ.

Так, Катаріна Барлі, яка очолювала міністерство у справах сім'ї, повинна стати міністром юстиції. На посаду міністра захисту навколишнього середовища висувають генерального секретаря СДПН у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія Свенью Шульце.

Молодою головою в новому німецькому уряді має стати 39-річна Франциска Гіффей, яка до цього часу була районним бургомістром в Берліні. Її планують висунути на посаду міністра у справах сім'ї.

Раніше стало відомо, що член СДПН, міністр юстиції в попередньому уряді Гайко Маас очолить міністерство закордонних справ замість Зігмара Габріеля.

Нагадаємо, як писало РБК-Украина, за новий уряд Бундестаг голосуватиме вже 14 березня. Депутати також будуть обирати канцлера. Найімовірніше, главою німецького уряду вже в четвертий раз стане Ангела Меркель. 4 березня члени Соціал-демократичної партії Німеччини підтримали створення "великої коаліції" з керуючим блоком Християнсько-демократичного Союзу і Християнсько-соціального Союзу. Тепер Бундестаг може голосувати за новий уряд. Чи зміниться політика Німеччини після оновлення уряду і переобрання канцлера, і чекати тепер змін в українсько-німецьких відносинах.