ua en ru

Угоди з нафтовим ф'ючерсом Brent на травень будуть виконані за 121,77 дол./бар

Укладені на біржі ICE Futures Europe в Лондоні операції з нафтовим ф'ючерсом Brent на травень будуть виконані за ціною 121,77 дол./бар. Ціна виконання операцій за травневим контрактом Brent відповідає сьогоднішньому значенням біржового індикатора IPE Brent Index, який відображає середню за 21 день індикативну ціну spot умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk).

Відповідно до правил торгівлі на біржі ICE Futures Europe, ціна нафти BFOE (або значення IPE Brent Index), що встановилася на наступний день після завершення контрактного періоду для ф'ючерсу IPE Brent Crude відповідного місяця постачання, визначає остаточну ціну закриття (виконання) угод по цьому інструменту.

Нафтова суміш BFOE вважається базовим сортом для визначення цін на нафту, представлену на ринках Європи і Середземномор'я. У тому числі від ціни BFOE розраховується ринкова вартість російської експортної нафти марки Urals, а на московській біржі РТС щодо значення IPE Brent Index встановлюються остаточні ціни виконання угод з нафтовими ф'ючерсами Brent і Urals.

Нагадаємо, ціна нафти BFOE 13 квітня істотно не змінилася, підвищившись до позначки в 120,56 дол./бар.