ua en ru

Полонений бойовик підтвердив присутність кадрових офіцерів РФ у Горлівці

Полонений бойовик підтвердив присутність кадрових офіцерів РФ у Горлівці Фото: розвідка отримала чергове підтвердження присутності російських військових на Донбасі

Громадянин Росії, який воював на Донбасі, дав свідчення українській розвідці

Затриманий 9 вересня в районі населеного пункту Широка балка громадянин РФ повідомив, що в третій окремій мотострілецькій бригаді бойовиків ДНР, що дислокується на території Горлівки, на керівних посадах перебувають виключно кадрові офіцери Збройних сил РФ. Про це повідомила прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України в Facebook.

"Військовослужбовець розвідувальної роти 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ громадянин Росії Сидоров Денис Володимирович, який здався в полон силам АТО 9 вересня, надав інформацію в т. ч. присутності та діяльності кадрових російських військовослужбовців, а також штатних підрозділів ЗС РФ на тимчасово окупованих територіях Донбасу: вказав, що на командних посадах у 3 ОМСБр перебувають тільки кадрові офіцери ЗС РФ", - йдеться в повідомленні ГУР.

Затриманий Сидоров також підтвердив інформацію про те, що в серпні бригаду очолив російський полковник Олексій Бердников, до якого "останнім часом в Горлівку часто приїжджають російські офіцери штатного підрозділу протиповітряної оборони ЗС РФ".

Крім того, Сидоров впізнав на наданих фотографіях офіцерів 60-ї окремої мотострілкової бригади 5-ї армії Східного військового округу Збройних сил Росії, причетних, за даними українських військових, до бойових дій на сході України.

Обстановка в районі проведення АТО станом на 11 вересня Поряд із завершенням стратегічних командно-штабних навчань ЗС ...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 11 вересня 2016 р.

Нагадаємо, співробітники Національної поліції спільно зі Службою безпеки України затримали під Троїцьком Донецької області громадянина РФ, який мав при собі гранати.