ua en ru

ОБ вважає спробу арешту депутата Орлова політичним переслідуванням опозиції

ОБ вважає спробу арешту депутата Орлова політичним переслідуванням опозиції ОБ вважає спробу арешту депутата Орлова політичним переслідуванням опозиції

"Опозиційний блок" протестує проти "політичних переслідувань", які проводить Генпрокуратура. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

"Сьогоднішня спроба арешту депутата Одеської міськради від "Опозиційного блоку" Олександра Орлова і спроба «вибити» з нього свідчення на голову нашої одеської організації Миколу Скорика стали ще одним прикладом цинізму влади і політичних переслідувань опозиції. Ми звертаємось до посольств всіх країн, які є партнерами України, із закликом докласти всіх сил, щоб зупинити політичні переслідування опозиції в нашій країні", - йдеться в заяві.

ОБ заявляє, що "за організацією репресій в Україні стоїть особисто генпрокурор Юрій Луценко".

"Прокуратура перестала бути органом, що здійснює контроль за законністю. Юрій Луценко перетворив її в орган, який очолив політичні репресії. Репресії спрямовані виключно проти опозиції. Досі ніхто не відповів за загибель 48 одеситів 2 травня 2014 року, спалених у Будинку профспілок, ніхто не поніс відповідальності за побиття нашого колеги Нестора Шуфрича в прямому телеефірі два роки тому", - йдеться в заяві.

"Опозиційний блок" вимагає від влади припинити політичні репресії, що проводяться генпрокурором Луценком. Ми закликаємо посольства демократичних країн застосувати свій вплив на владу, щоб захистити ті принципи, за якими живуть їхні держави, і які знищуються в Україні – демократію, свободу слова та права опозиції", - підсумували в партії.