ua en ru

Рахункова палата звертає увагу Кабміну на неефективне використання коштів місцевими бюджетами

Рахункова палата звертає увагу Кабміну на неефективне використання коштів місцевими бюджетами Фото: Валерій Пацкан (paz-(facebook.com-valerij.packan)

Близько 24 млрд гривень були розміщені на депозитних рахунках у банках в 2017 році

Рахункова палата звертає увагу уряду і парламенту на неефективне використання бюджетних коштів регіональними бюджетами на місцях. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Так, згідно з результатами проведеного Рахунковою палатою аудиту використання державних коштів, протягом всього 2017 місцевими керівниками місцевих громад визначені як "тимчасово вільні кошти" та розміщені на депозитних рахунках у банках близько 24 млрд гривень.

Рахункова палата просить уряд звернути на цей факт увагу, оскільки потреби місцевих громад задоволені не в повному обсязі, а багато керівників "скаржаться на нестачу грошей".

"Уряд і парламент повинні звернути увагу на такі операції з бюджетними коштами, враховуючи, що потреби місцевих громад, в повному обсязі, не задоволені. Та ще й, при цьому, деякі з місцевих керівників скаржаться на брак грошей", - зазначив голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

Аудиторські висновки, пропозиції і рекомендації були обговорені спільно з членами бюджетного комітету та вирішено їх не тільки повідомити уряду, але і забезпечити облік Міністерством фінансів та КМУ за підготовку вже зараз Бюджетної резолюції на 2019-2021 та державного бюджету України на 2019 рік.

На засіданні також розглянуто матеріали аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених Державній інспекції ядерного регулювання України на забезпечення державної політики у сфері безпеки використання ядерної енергії; аудиту ефективності використання коштів державного бюджету Антимонопольним комітетом України; ефективності використання засобів медичної субвенції на загальні і спеціалізовані стоматологічні поліклініки у Львівській та Рівненській областях та ряд інших питань, передбачених планом роботи Рахункової палати.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України ухвалив рішення про розподіл 1,9 млрд гривень субвенції місцевим бюджетам на інфраструктуру об'єднаних територіальних громад.