ua en ru

Кабмін направив 1,9 млрд гривень на підтримку територіальних громад

Кабмін направив 1,9 млрд гривень на підтримку територіальних громад Фото: засідання Кабміну kmu.gov.ua)

Кошти спрямували на ремонт доріг, відновлення соціальних об'єктів та енергоефективність

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про розподіл 1,9 млрд гривень субвенції місцевим бюджетам на інфраструктуру об'єднаних територіальних громад (ОТГ). Відповідне рішення уряду є в розпорядженні РБК-Україна.

Згідно з рішенням, 665 громад в цьому році отримають фінансове забезпечення на реконструкцію та ремонт вулиць і доріг, створення центрів надання адміністративних послуг, відновлення соціальних об'єктів, шкіл, дитсадків, об'єктів водопостачання, прийняття енергоефективних заходів, закупівлю транспортних засобів тощо.

Крім того, Кабмін удосконалив процедуру формування списку проектів, які будуть фінансуватися за рахунок субвенції з держбюджету. Кошти також спрямують на капітальний ремонт об'єктів інфраструктури, які належать до комунальної власності.

"Сьогодні розподіляємо 1,9 млрд гривень на підтримку об'єднаних територіальних громад - для того аби відремонтувати фельдшерсько-акушерські пункти, зробити дороги, зробити внесок в дошкільну освіту. Ми даємо ресурси - використайте їх по совісті", - заявив на засіданні уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Кабмін направив 1,9 млрд гривень на підтримку територіальних громадКабмін направив 1,9 млрд гривень на підтримку територіальних громадКабмін направив 1,9 млрд гривень на підтримку територіальних громадКабмін направив 1,9 млрд гривень на підтримку територіальних громадКабмін направив 1,9 млрд гривень на підтримку територіальних громадКабмін направив 1,9 млрд гривень на підтримку територіальних громадКабмін направив 1,9 млрд гривень на підтримку територіальних громадКабмін направив 1,9 млрд гривень на підтримку територіальних громадКабмін направив 1,9 млрд гривень на підтримку територіальних громадКабмін направив 1,9 млрд гривень на підтримку територіальних громад

Фото: розподіл субвенції на інфраструктуру територіальних громад

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін підтримав новий порядок розподілу субвенцій для об'єднаних територіальних громад.