ua en ru

За рахунок ЄІБ сьогодні здійснюються 69 проектів у 5 областях, - Зубко

За рахунок ЄІБ сьогодні здійснюються 69 проектів у 5 областях, - Зубко Фото: міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко

Зубко висловив подяку міжнародним партнерам за фінансову допомогу

За рахунок Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) в Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській і Запорізькій областях України здійснюються 69 проектів. Про це розповів віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко під час робочої поїздки в Маріуполь спільно з комісаром Європейського союзу з питань європейської політики сусідства і переговорів з розширення Йоганнесом Ганом.

Так, Зубко висловив подяку міжнародним партнерам за фінансову допомогу.

"Сьогодні допомога, яка спрямовується на відновлення та відновлення Донбасу є дійсно безпрецедентною. Це і Програма ЄІБ розвитку муніципальної інфраструктури України, та Надзвичайна кредитна програма для відновлення України і Другий проект розвитку міської інфраструктури Світового банку в Краматорську. Напрямки цих проектів: теплопостачання, водопостачання та водовідведення, енергоефективність будівель, зовнішнє освітлення населених пунктів, поводження з побутовими відходами, транспортна інфраструктура, будівництво житла. Сьогодні за рахунок ЄІБ вже починають реалізовуватися 69 проектів по 5 областях: Донецька, Луганська, Харківська, Дніпропетровська та Запорізька", - розповів Зубко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Донецькій області налічується 8 населених пунктів, що не підлягають відновленню.