ua en ru

Суд визнав законним арешт 2,3 млн гривень Азарова

Суд визнав законним арешт 2,3 млн гривень Азарова Фото: Микола Азаров

Рахунок був відкритий колишнім прем'єр-міністром України в "Ощадбанку"

Апеляційний суд Києва визнав законним арешт коштів на рахунку, відкритому колишнім прем'єр-міністром країни Миколою Азаровим у ПАТ "Державний ощадний банк України" ("Ощадбанк"). Раніше цей рахунок виявила Державна служба фінансового моніторингу України, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

У повідомленні говориться, що на зазначеному рахунку підозрюваним Н. Азаровим акумульовані грошові кошти в сумі 2,3 млн гривень.


З тим щоб забезпечити можливу конфіскацію належить підозрюваному майно, за клопотанням Генеральної прокуратури 24 лютого 2016 слідчим суддею Печерського районного суду було накладено арешт на зазначені грошові кошти з забороною здійснення видаткових операцій. 12 квітня 2016 Апеляційний суд Києва погодився з доводами прокурора та підтвердив, що накопичені на банківському рахунку кошти є об'єктом, на який може накладатися обмеження в розумінні ст. 170 КПК України, визнавши арешт цих коштів законним.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров програв суд у справі про наклеп проти колишнього радника голови Служби безпеки України (СБУ) Маркіяна Лубківського.