ua en ru

СБУ: мешканці окупованого Луганська їздили до Києва через РФ

СБУ:  мешканці окупованого Луганська їздили до Києва через РФ Фото: СБУ

Виїзд пасажирів з території України незаконно здійснювався через непідконтрольний українській владі пункт пропуску "Ізварине"

На Харківщині Служба безпеки України викрила черговий канал нелегального транспортного сполучення з тимчасово окупованими територіями. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"На Харківщині Служба безпеки України спільно з прикордонниками блокувала спробу налагодження чергового каналу незаконного переправлення осіб з тимчасово окупованих районів України через територію Російської Федерації", - повідомляють в СБУ.

Як повідомляється, на міжнародному автомобільному пункті пропуску "Гоптівка" правоохоронці затримали пасажирський автобус, що виконував "стикувальний" рейс з російського Бєлгорода до Києва.

Пасажири автобусу прямували до столиці з окупованого Луганська, оплативши вартість маршруту "Луганськ-Бєлгород-Київ" ще на окупованій території в сумі 1 тис. 500 російських рублів. Виїзд пасажирів з території України незаконно здійснювався через непідконтрольний українській владі пункт пропуску "Ізварине".

Відносно пасажирів автобусу складено адміністративні протоколи за ст. 204-1 (незаконне перетинання державного кордону України) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Стосовно організаторів каналу та водія автобусу тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, на кордоні із Кримом на хабарі було затримано прикордонний наряд.