ua en ru

СБУ заявляє про затримання завербованого спецслужбами Росії блогера

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) заявляє про затримання завербованого спецслужбами Росії блогера.

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) заявляє про затримання завербованого спецслужбами Росії блогера. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Контррозвідка Служби безпеки України спільно з прикордонниками затримали громадянина України, уродженця р. Луганськ, 1990 р.н., який намагався виїхати на тимчасову окуповану територію АР Крим для отримання чергового завдання від співробітників російської спецслужби", - йдеться в повідомленні.

Зокрема зазначається, що блогер був завербований Федеральною службою безпеки (ФСБ) ще в березні поточного року під час перебування на півострові. Так, зловмисник за завданням свого координатора з ФСБ поширював у соціальних мережах матеріали антиукраїнського спрямування, неправдиву інформацію для дискредитації державної влади України, компрометації ходу антитерористичної операції.

Крім цього, за даними прес-служби, затриманий створив навколо себе інтернет-спільнота, через який пропагував створення так званій "Новоросії", закликав підтримувати терористичну діяльність на сході України.

Як зазначається, блогера затримали під час перевірки на пункті пропуску автобуса, що прямував з Луганська в Ялту. За його словами, він виїжджав на зустріч зі своїми кураторами для отримання нових завдань щодо дестабілізації ситуації в Україні.

Відносно затриманого розпочато кримінальне провадження за 1 ч.. ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала українського офіцера, який намагався передати спецслужбам Росії секретну інформацію.