ua en ru

В СБУ заявили, що готові сприяти в розслідуванні вбивства Шеремета

В СБУ заявили, що готові сприяти в розслідуванні вбивства Шеремета Фото: Павло Шеремет

СБУ виконували деякі доручення слідчих в рамках розслідування вбивства журналіста

Служба безпеки України готова надати будь-яке сприяння у розслідуванні вбивства Павла Шеремета. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Зазначимо, розслідуванням цього злочину за підслідністю займаються слідчі Національної поліції України.

Так, відповідно до ч. 5 ст. 36 Кримінально-процесуального кодексу України міняти підслідність має право Генеральний прокурор, керівник регіональної прокуратури, їх перші заступники і заступники виключно у разі неефективного досудового розслідування.

Повідомляється, що в СБУ не надходило рішення про доручення слідчим органам безпеки здійснювати досудове розслідування вбивства Павла Шеремета.

Між тим підрозділи СБУ виконували доручення слідчих в рамках розслідування вбивства журналіста Шеремета. Зокрема, з відповідним процесуальним оформленням, за дорученням слідчих, отримано чотири жорсткі носії інформації із записами камер зовнішнього спостереження, розташованих на одному з будинків по вулиці Івана Франка в Києві.

Наголошується, що представники Національної поліції України, які здійснюють розслідування за фактом вбивства П. Шеремета, на заслуховування нардепів і журналістів вчора, 17 травня, не прибули.

"Вважаємо, що саме звітність перед профільними комітетами Верховної Ради України та співпраця з авторами фільму, як ініціаторами нової версії розслідування, а не оголошення посадовими особами Міністерства внутрішніх справ України безпідставних та необґрунтованих заяв у ЗМІ, є єдиним прийнятним для керівників усіх правоохоронних органів форматом оприлюднення відомостей про хід розслідування", - йдеться в повідомленні

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Петро Порошенко не буде підміняти функції слідчих у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.