ua en ru

СБУ завершила перевірку причетності бійців "Айдару" до терористичної діяльності

СБУ завершила перевірку причетності бійців "Айдару" до терористичної діяльності Фото: вивіска СБУ (oda.zt.gov.ua)

Фактів причетності окремих бійців батальйону до створення терористичної організації не виявлено

Служби безпеки України завершила перевірку можливої причетності окремих військовослужбовців батальйону територіальної оборони "Айдар" до створення терористичної організації, не виявивши такий фактів. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Слідчі Служби безпеки України у результаті здійснених заходів не здобули фактичних даних, що свідчили б про вчинення військовослужбовцями батальйону територіальної оборони "Айдар" кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) КК України", - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначено, що слідчі дії проведено на виконання ухвали Шевченківського районного суду Києва.

"Водночас, під час розслідування СБУ отримала дані щодо вчинення окремими колишніми та чинними військовослужбовцями батальйону "Айдар" у складі злочинної групи низки злочинів насильницького спрямування", - доповіли у відомстві.

Там також додали, що СБУ ухвалила рішення про передачу отриманих фактичних даних до Сватівського відділу поліції ГУНП у Луганській області, де вже розслідуються інші правопорушення, вчинені злочинною групою бійців "Айдару".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військова прокуратура спільно з СБУ затримала колишнього військовослужбовця 24 батальйону територіальної оборони ЗСУ ("Айдар"), який здійснював збут зброї і боєприпасів на території Києва та Київської області.