ua en ru

СБУ завела 14 справ щодо нагороджених за анексію Криму росіян, - нардеп

СБУ завела 14 справ щодо нагороджених за анексію Криму росіян, - нардеп Фото: Георгій Логвинський

Також порушено справу проти співробітників СБУ, що покривали злочинців

Служба безпеки України (СБУ) розслідує 14 кримінальних справ стосовно громадян Росії, які були нагороджені Президентом РФ Володимиром Путіним за анексію Криму. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат від "Народного фронту" Георгій Логвинський.

"З другої спроби в Службі безпеки України розпочато досудове розслідування проти осіб, які отримали державні нагороди від Путіна за анексію Криму", - написав Логвинський.

Крім того, за його словами, зареєстровано кримінальне провадження стосовно співробітників СБУ, які займалися покрывательством злочинців і ніяк не реагували на скарги активістів.

Нардеп додав, що про порушення справ йому повідомив активіст Марк Бєлкін, який звертався в СБУ з відповідним запитом.

"Отримав від нього таке повідомлення: "Пам'ятаєте, я надсилав Вам відповідь СБУ про не включення до реєстру даних про громадян РФ, які отримали медалі за Крим? Після вашого звернення з цього питання ми надіслали заяву повторно. І тепер СБУ за цією заявою порушило відразу 14 кримінальних проваджень", - повідомив Логвинський.

14 новых уголовных производств в отношении лиц, виновных в аннексии Крыма, которые теперь будет расследовать СБУ – это е...

Posted by Георгий Логвинский on 12 августа 2015 г.

Як повідомлялося раніше, справу підозрюваного в державній зраді кримського екс-депутата Василя Ганыша передано в суд.