ua en ru

СБУ заборонила в'їзд священику РПЦ на три роки

СБУ заборонила в'їзд священику РПЦ на три роки Фото: СБУ заборонила в'їзд священика РПЦ на три роки

Священик виступав за приєднання ДНР і ЛНР до Росії

Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну громадянину Російської Федерації, церковному диякону однієї з єпархій РПЦ, учаснику незаконних збройних формувань терористичної організації ДНР. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Вперше 34-річний священик прибув на тимчасово окуповані території із загоном найманців у серпні 2014 року. Виконуючи обов'язки позаштатного капелана, на практиці диякон діяв як штатний пропагандист: давав інтерв'ю і знімав фільми, в яких заперечував існування України й українського народу, закликав до знищення України, приєднання ОРДЛО до РФ", - йдеться в повідомленні.

У соціальних мережах сепаратист пропагує агресивну війну, перевагу одних релігій над іншими.

"Дії священнослужителя є зазіханням на територіальну цілісність України, розпалювання міжнаціональної ворожнечі, шкодять національним інтересам України. Йому заборонено в'їзд на територію України терміном на три роки. Розглядається питання про відкриття кримінального провадження", - додали в СБУ.

Священик РПЦ

Фото: СБУ заборонила в'їзд священика РПЦ на три роки

Нагадаємо, у Бахмуті Донецькій області Служба безпеки України затримала учасника інформаційної мережі самопроголошеної "Донецької народної республіки".