ua en ru

СБУ заочно повідомила про підозру співробітникові ГРУ Росії

СБУ заочно повідомила про підозру співробітникові ГРУ Росії Фото: Ренату Біктагірову заочно повідомили про підозру

Жителя Самари на прізвисько "Старшина" підозрюють у шпигунстві та створенні терористичної групи

Служба безпеки України (СБУ) заочно повідомила про підозру співробітникові Головного розвідувального управління (ГРУ) Росії Ренату Біктагірову. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Слідчі СБУ підозрюють жителя Самари на прізвисько "Старшина" в шпигунстві та створенні терористичної групи (ч. 1 ст. 114, ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України).

"За даними слідства, Ренат Біктагіров як координатор діяльності диверсійних груп терористів ДНР, протягом 2014-2015 років створив і керував агентурною мережею з числа проросійськи орієнтованих громадян. Його інформатори збирали дані про місця дислокації, маршрути пересування і ротації, час висунення на позиції українських підрозділів. Потім ця інформація використовувалася в проведенні підривної діяльності проти органів державної влади та військових підрозділів, задіяних у проведенні антитерористичної операції. Щодо російського шпигуна і терориста триває заочне досудове розслідування", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Голосіївський районний суд Києва переніс розгляд справи офіцерів Головного розвідувального управління Збройних сил РФ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова на 21 березня.